Squash în Iași! Pregătește-te pentru victorie!

Squash-ul este un sport care va mentine in forma indiferent cat de obositi v-ati simti. Dinamismul sau va scoate din rutina zilnica si va ofera optimism si energie pentru intreaga zi! Relaxant si distractiv, squash-ul este o metoda dinamica de petrecere a timpului liber si de mentinere in forma.

Liga de Squash-site

Trebuie sa fii in forma!

Se spune ca nu joci squash ca sa castigi o forma fizica de invidiat ci trebuie sa fii in forma ca sa poti juca squash!

Alaturi de efectele pozitive imediate – tonifierea corpului la nivelul bratelor si picioarelor-, squash-ul constituie una dintre cele mai bune practici pentru a combate sedentarismul si obezitatea. Intr-o sedinta de 30 de minute de joc, poti arde aproximativ 600 de calorii spre deosebire de alergatul pe o banda sau in parc (250 calorii).

Un sport elitist pentru ambițioși

De asemenea, practicarea acestui sport ajuta la mentinerea unei greutati normale, imbunatateste coordonarea, flexibilitatea si agilitatea, ajuta la eliberarea energiilor negative, te binedispune si te energizeaza.

Un sport elitist al oamenilor cu ambitii inalte, terenul de squash reprezinta o alternativa a intalnirilor de afaceri  intr-un cadru formal, fiind locul ideal pentru negocierea sau incheierea unei tranzactii!

Squash în Iași ? Doar la Oxygen

Club Oxygen este unicul loc din Iasi care iti pune la dispozitie doua terenuri de squash  amenajate ultra modern, materialele folosite în construcția terenurilor  fiind de cea mai bună calitate.

In cazul în care nu ați mai practicat acest sport,  trebuie sa stiti că,  pe lângă un echipament adecvat,  aveți nevoie de o rachetă specială, mai ușoară și mai alungită decât cea de tenis, dar și de mingi speciale, din cauciuc, diferențiate pe patru categorii (super slow, slow, medium sau fast).

Rachete și pantofi speciali pentru squash găsești la Oxygen

Squash Iasi - Cum se joaca squash in IasiLa Oxygen beneficiezi și de serviciile unor antrenori profesioniști, gata să îi inițieze pe doritori în tainele squash-ului. Dacă doriți să încercați experiența unui altfel de joc, solicitant din punct de vedere fizic, dar extrem de plăcut și distractiv, vă stăm  zilnic la dispoziție, trebuie doar să faceți o rezervare!

preturi-fitness-aerobic-squash-iasi2

squash-in-iasi-oxygen_

Cum se joaca Squash?

Jocul de squash se desfasoara intre doi jucatori. Fiecare utilizeaza cate o racheta special construita. Pentru joc este nevoie de o minge speciala si un teren adecvat. Racheta este asemanatoare celei de tenis de camp, dar mai usoara, maner mai scurt si forma usor mai alungita. Mingea este din cauciuc, aproximativ cat o minge de tenis de masa.

Mingile sunt marcate cu un punct de vopsea, pentru a le diferentia intre mai multe categorii: punct galben – super slow; punct alb sau verde – slow; punct rosu – medium; punct albastru – fast.  Terenul este marginit de 4 pereti.

Fiecare serviciu trebuie sa atinga peretele frontal intre linie si plafon. In caz contrar, serviciul este pierdut. O linie orizontala este trasata la circa 48 cm de la sol (partea superioara). Schimburile de mingi, altele decat primul serviciu, trebuie sa atinga peretele deasupra acestei linii. Daca mingea atinge linia, se considera minge buna. Pe podea, in partea din spate a terenului, sunt trasate doua patrate. Acestea se folosesc la serviciu. Jucatorul la serviciu trimite mingea in peretele frontal, deasupra liniei de serviciu. Este obligatoriu ca mingea sa atinga peretele frontal in zona admisa.

Mingea trebuie sa cada in patratul primitorului (in cazul in care nu este returnata din voleu de acesta). Daca mingea cade in afara, este considerata “out” si se schimba serviciul. In timpul jocului, mingea are voie sa cada cel mult o data pe podea inainte de a fi trimisa din nou in perete de catre al doilea jucator. Sunt permise oricate atingeri ale peretilor laterali, sau plafonului.

De asemenea, mingea este in joc daca atinge peretele posterior. In afara serviciului, jucatorii pot directiona mingea catre zona admisa din peretii laterali sau posterior. Este obligatoriu ca mingea, inainte sa cada pe podea, sa atinga peretele frontal deasupra liniei de “fileu”, indiferent daca vine direct din racheta sau dintr-o deviere din pereti. In schimburile de mingi, un jucator are voie sa atinga mingea doar o data, intre doua lovituri ale oponentului.

Cand jucatorii sosesc pe teren, e recomandat un joc de incalzire aproximativ 5 minute. Jocul de incalzire are doua teluri: incalzirea mingii (mingea sare mai bine daca este incalzita) si incalzirea jucatorilor Prima persoana care serveste este stabilita prin tragere la sorti. In jocurile ulterioare, primul care serveste este cel care a castigat jocul precedent.

sala-de-squash-iasi_

Persoana de la serviciu isi va alege patratul din care serveste. Primitorul se pozitioneaza in celalalt patrat. In cazul in care castiga schimbul de mingi, jucatorul la serviciu alterneaza patratele. Pentru serviciu, mingea trebuie sa se afle in aer in momentul lovirii. Jucatorul de la serviciu trebuie sa aiba cel putin un picior in interiorul patratului de serviciu (deci nu pe linia de demarcatie), la sol. Un jucator nu are voie sa serveze de doua ori unul dupa altul, din acelasi patrat.

Un joc se desfasoara pana la 15 puncte. Punctele pot fi obtinute doar pe serviciul propriu. Cand jucatorul aflat la primire castiga schimbul de mingi, acesta trece la serviciu fara a primi punct.

Castiga cel ce ajunge primul la plafonul stabilit si are minim 2 puncte avantaj. In caz de egalitate la plafonul imediat inferior se poate juca pana la 16 sau la 17 pana la 20. Dupa 20 primul care marcheaza castiga. Castigatoul de meci este cel care a castigat 3 jocuri.

In timpul jocului, fiecare jucator trebui sa evite sa loveasca cu mingea sau racheta oponentul. Decizia privitoare la aceste aspecte revine arbitrului. Se au in vedere in principal intentionalitatea si traiectoria pe care se afla mingea.

Vezi dacă faci față unui meci de squash!

Oxygen Sport

 
La Oxygen ai într-un singur loc squash, fitness, aerobic, sauna si spa, dar si recuperare medicală. Tot ce ai nevoie ca sa te pui în mișcare să ai tonus și, mai presus de toate, sa fii sănătos!
Ai nevoie de sănătate. Ai nevoie de Oxygen!

Caută-ne

Unde este Oxygen Sport?

 
Adresa: Oxygen Sport Center se află în zona Tătărași, pe strada Vasile Lupu, nr. 95 F, vizavi de Salina Center.
Telefon: 0232 277 785
Email: contact @ oxygensport.ro